Міні-ЧАТ Розділи Фото
Відео
Документація Контакти
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
 
Головна » 2014 » Жовтень » 17 » Обласний етап Всеукраїнської дитячої юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» ( «Джура»).
17:05
Обласний етап Всеукраїнської дитячої юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» ( «Джура»).

Чорноморка – небеснії зорі

І цикади співають в ночі, --

Білі чайки притихли на морі,

Молодик запалив дві свічі.

 

Лежить Чорноморка в долині,

Великеє наше село, --

Лунають пісні в Україні,

Бо так споконвіку було.

 

Проходили там запорожці,

По нашій священній землі, --

Співали «Ой, хлопці -- молодці»

Сидів отаман на коні.

        Рядками вірша Миколи Аркаса, курінь «Чорноморська Січ» доповів про свою присутність на обласному етапі Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичній  грі «Сокіл» ( «Джура»).

15,16,17 жовтня Миколаївський обласний центр туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді приймав козацькі рої на теренах свої організації. На протязі трьох днів вихованці шкіл області були учасниками, справді, «військових» змагань.

У момент прибуття, в центрі команду чекала реєстраційна група, яка перевірила всі необхідні документи і одразу  організувала поселення десяти представників нашого куреня. Хлопців поселили в просторій кімнаті з двоповерховими ліжками. Дівчатка ж проживали у затишній кімнаті із шафою, дзеркалом, письмовим столом, світильником.  Харчування проходило у столовій, яка розміщувалась неподалік від центру.

В 11. 00 відбулось урочисте відкриття гри «Джура». Одинадцять роїв зі своїми  прапорами вишикувались в однострій. Козаки кожної команди були вбрані у військовий одяг з емблемами, на яких були зображені символи рою. Саме в цей момент під керівництвом отаманів кожен рій прийняв участь у конкурсі строю та пісні. Малі козачата «Чорноморської Січі» були вражені військовим вишколом і дисципліною учасників стройового конкурсу.

Перший день був насичений різними видами змагань: підтягування,  метання гранати, перетягування канату. А ввечері ті учасники, які тільки що були вправними спортсменами перевтілились у майстрів танцю, співів, акторської майстерності. Кожна команда яскраво виступила зі своїми презентаціями.

Ранок другого дня почався з метушні. Всі готувались до наступного етапу змагань. Кожна команда отримала карту, за допомогою якої необхідно було знайти стоянки із завданнями (Оббігали пів Миколаєва). На учасників чекали випробування: знання топографічних знаків, орієнтування з компасом, питання з історії козацтва, стрільба з гвинтівки, надання першої медичної допомоги, практичні завдання із Захисту вітчизни.

Напружений день доходив кінця, а попереду ще гра «Що? Де? Коли?» та запальна дискотека. Інтелектуальній грі  - так, дискотеці – ні (всі були такі втомлені, що тільки побачивши подушку,  дітвора заснула). О 21.00 в таборі  панувала тиша.

Незважаючи на те, що команда «Чорноморської Січі» була наймолодшою, вони гідно пройшли всі випробування і показали непогані результати у змаганнях: орієнтування з компасом та надання першої медичної допомоги.

Можна з впевненістю сказати, що воєнно-патріотична гра «Джура» справді формує почуття патріотизму у підростаючого покоління. Чорноморська юнь отримала нові знання і вміння, які знадобляться для захисту Батьківщини.

Переглядів: 570 | Додав: GoreNicH | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2024
Сайти вчителів

Сидорчук А.M.
Кудрі І.О.
Ковердій О.І.
Амонгаєвої А.В.

Календар

Орфографія
Система Orphus
Пошук

2

Архів записів
Друзі сайту
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz