Міні-ЧАТ Розділи Фото
Відео
Документація Контакти
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
 
Головна » 2014 » Жовтень » 27 » Обласний джемборі (зліт) «У колі друзів».
16:57
Обласний джемборі (зліт) «У колі друзів».

Обласний  джемборі (зліт) «У колі друзів».

 

 «Чорноморська Січ» - гурток  пішохідного туризму Чорноморської ЗОШ I-III ступенів; гурток, який складається з 15-ти енергійних, спортивних і розумних  дітей. Учнів, які іноді не хочуть виконувати домашні завдання,  у яких дуже яскраво і по-різному проявляється підлітковий вік. Та учнів, які так прагнуть осягнути щось нове і непередбачуване – їм це так необхідно, як ковток свіжого повітря.

Та не просто ковток,  а на повні груди вони вдихнули смак нових вражень – скаутських туристичних змагань.

19, 20 вересня 2014 року на базі Галицинівської ЗОШ I-III ступенів Жовтневої районної ради Миколаївської області проводилось джемборі «У колі друзів». Вперше на цьому з’їзді скаутів побували діти 8-го  класу Чорноморської ЗОШ I-III ступенів.  Командир команди, Чуприна Влад, вміло віддавав накази загону, який складався з 5-ти тендітних спортсменок: Антоненко Єлизавети, Гулієвої Аліни, Делейчук Анастасії, Романович Аміни та Чернищук Тетяни.

Зліт передбачав перебування в таборі майже 2 доби з ночівлею у палатках. Програма джемборі була наповнена різноманітними вікторинами, іграми і змаганнями.

Програма першого дня перебування:

  1. Таборування і розгортання наметів.
  2. Урочисте відкриття зльоту, на якому кожна команда доповіла про присутність назвами та девізами загонів.
  3. Навчання у комітетах: в’язання вузлів, переправа по канату у системі з карабіном, «цирк» - пересування по канату стоячи, надання першої  медичної допомоги, інтелектуальні задачі.
  4. Візитка (презентація) команди.

Після плідної  роботи і навчань у комітетах, учнів нагодували смачною вечерею.

Та найнеочікуваніший сюрприз був попереду – учасників змагань запросили продовжити вечір  у колі друзів з піснями і танцями навколо туристичного вогнища. Діти знайшли нових друзів, викладачі ділились своїм досвідом, представники центру туризму давали корисні поради –  вогнище магічно діяло на кожного учасника джем борі.

 На щастя ніч була теплою і спокійною. У таборі панувала тиша, всі учасники зльоту затаїлися у своїх палатках (тільки зрідка було чути хіхікання переповнених враженнями юних туристів). 

На світанку дітей будити не довелось. Всі активно готувалися до перегонів другого дня,  і тепер вже не вихователь підганяє дітей, а діти вихователя (ніч на підлозі далася взнаки).

9 команд, у супроводі патріотичних пісень, відправились до лісу, де їх чекали випробування. Жіночий батальйон  впевнено і швидко просувався у лісі долаючи перешкоди. Без трав не обійшлось, але на щастя вони були незначними. Загін був переповнений командним духом і переживаннями. Адреналін зашкалював навіть у керівника гуртка, Хоминої Олени Василівни, яка дивлячись на подолання дітьми труднощів  не могла не фотографувати, не знімати відео, хотілося самою кинутися у бій. Результат «Стежки рисі» був неочікуваний – вихованці «Чорноморської Січі» зайняли 3 призове місце.

           Так захоплююче і цікаво діти прожили два дні.

 Юні туристи,  переповнені новими  враженнями, прагненням до нових пригод, успішно влилися у скаутський рух Миколаївщини.

 

Керівник гуртка Хомина О.В.

Переглядів: 643 | Додав: GoreNicH | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2024
Сайти вчителів

Сидорчук А.M.
Кудрі І.О.
Ковердій О.І.
Амонгаєвої А.В.

Календар

Орфографія
Система Orphus
Пошук

2

Архів записів
Друзі сайту
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz