Міні-ЧАТ Розділи Фото
Відео
Документація Контакти
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
 
Головна » 2016 » Квітень » 25 » СТЕЖКАМИ РІДНОГО КРАЮ.
15:44
СТЕЖКАМИ РІДНОГО КРАЮ.

Чи багато ми знаємо про історію рідного краю? З цим питанням вирушили у похід вихованці гуртка пішохідного туризму «Чорноморська Січ» школи естетичного виховання с. Парутине при Чорноморській ЗОШ I-III ступенів за маршрутом Чорноморка–Куцуруб-Іванівка-Дмитрівка-Парутине.

12 учнів з великим інтересом та жагою до пригод готувалися до подорожі. В повній готовності юні туристи вирушили у дорогу.

22 квітня о 9.40 група дітей досягла першої зупинки по маршруту. Куцурубська школа привітно зустріла гостей. Учениці 10 класу, Петречків Валерія та Лісовська Олена ознайомили з експонатами музейної кімнати та висвітлили події пов’язані з історією села. Багато цікавого діти пізнали перебуваючи у світлиці народного фольклору, а берегиня цього куточку, вчитель української мови Ключко Поліна Василівна, детально розповіла про походження всіх речей світлиці та історії пов’язані з ними. Діти уважно слухали та захоплювались почутим.

Село Іванівка стало для юних розвідників наступним відкриттям . Як виявилось у Іванівському будинку культури є прекрасний Музей бойової та трудової лави, який був створений ще у повоєнний період активним громадським діячем і директором школи Шевчуком О.В.. Неозброєним оком помітно, що цей музей будувався з душею. Кожен куточок наповнений історичним матеріалом, пов'язаний безпосередньо з мешканцями села та їхніми досягненнями. В цьому залі зібрано багато фотографій, нагород, документальних і речових свідчень Іванівського минулого. Найбільше учнів зацікавила панорама на військово-історичну тематику Другої світової війни, в якій відображається фашистський слід на Іванівській землі. Вчительський колектив школи тепло прийняв групу, а кухарі почастували смачним обідом.

Долаючи маршрут, втомлені восьмигодинним пішим ходом, чорноморська юнь досягла Дмитрівського краю. Дороговказом до пункту призначення стали 14 велетнів-вітряків, які і опинилися в центрі уваги групи. Була представлена робота учнів Дмитрівської ЗОШ «Вітроелектростанція – це добре чи погано?», в якій детально було висвітлено інформацію про будівництво вітряків, позитивні і негативні наслідки використання «зеленої енергії». Після вечері, туристи облаштували свої намети у спортивному залі для ночівлі. Вранці 23.04 повні сил та енергії гуртківці попрямували до села Парутине.

Подорожуючих прийняла в рідному селі директор школи естетичного виховання села Парутине Замєтна Оксана Михайлівна. Учні пройшли стежками Давньогрецького поселення Ольвія, побували в поховальних склепах, мали змогу подивитися та потримати в руках теракотові вироби давніх греків, а на олтарі жертвоприношень загадати бажання. Незважаючи на те, що учні вже не вперше в Ольвії, але розповіді екскурсовода слухали уважно і зацікавлено як в перший раз.

Ніхто не сподівався, що в Парутинському селі доведеться зустрітися з відомим художником Бахтовим Володимиром Олександровичем. Діти не тільки отримали змогу особисто з ним познайомитися, але й побувати в його оселі, де саме і творить митець. Як виявилось творчість Володимира Олександровича пов’язана з Ольвією, а його роботи наповнені ольвійським духом. Художник працює з різними техніками, але новатором він є в техніці геліографіті – картини створені вогнем. Діти були дуже задоволені яскравою зустріччю.

Останнім відкриттям для чорноморців став Парутинський будинок культури. Вони змогли побувати в усіх куточках цього закладу і побачити, як старанно вчаться діти в гуртках різних спрямувань. Місцевий бібліотекар люб’язно розказала про громадську діяльність культурного центру села. Дітям дуже сподобався будинок культури, вони були вражені оздобленням приміщення: кожен архітектурний елемент притягував погляд юних розвідників.

Ось так на протязі двох днів вихованці села Чорноморка досліджували історію та культуру рідного краю.

 

О.В. Хомина - керівник гуртка.

Ю.А. Єремчук – педагог організатор.

Переглядів: 572 | Додав: GoreNicH | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2024
Сайти вчителів

Сидорчук А.M.
Кудрі І.О.
Ковердій О.І.
Амонгаєвої А.В.

Календар

Орфографія
Система Orphus
Пошук

2

Архів записів
Друзі сайту
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz