Міні-ЧАТ Розділи Фото
Відео
Документація Контакти
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
 
Головна » 2013 » Жовтень » 15 » 15,10,2013. Урок-зустріч «Роль і місце соціальної роботи в сучасному суспільстві»
15:54
15,10,2013. Урок-зустріч «Роль і місце соціальної роботи в сучасному суспільстві»

15 жовтня 2013 року в 11 класі Чорноморської ЗОШ І-ІІІ ступенів в рамках тижня на тему «Реалізація в регіонах соціальної ініціативи Президента України щодо вдосконалення роботи соціальних служб шляхом повного охоплення соціальними послугами найуразливіших категорій населення, раннього виявлення проблемних сімей та вчасного надання їм підтримки» пройшов тематичний урок-зустріч «Роль і місце соціальної роботи в сучасному суспільстві».

Класний керівник Амонгаєва А.В. у вступному слові ознайомила учнів із поняттям «соціальна робота», наголосила на тому, що професія «соціальна робота» в сучасному суспільстві достатньо актуальна. Під час бесіди з дітьми Анна Володимирівна обговорила поняття «соціальний захист» та «соціальне забезпечення»; які соціальні права охоплює поняття «соціальний захист»; познайомила з основними нормативно-правовими актами, в яких містяться норми, покликані забезпечити захист громадян. Присутні розглянули основні види соціального забезпечення та дізналися про систему державних та громадських заходів щодо забезпечення соціального захисту населення.

Перед присутніми виступила фахівець із соціальної роботи Очаківського районного центру соціальних служб для дітей, сім’ї та молоді Кошман О.В., яка розповіла про роботу соціальної служби: її призначення, функції; дала детальне роз’яснення, яка категорія населення отримує соціальну допомогу від держави; ознайомила із статисткою по Чорноморській сільській раді: скільки у селі всього жителів, скільки дітей, скільки малозабезпечених сімей, неблагополучних сімей; дітей під опікою, дітей сиріт, яка з ними проводиться робота.

Ольга Василівна розповіла, як здійснюється нарахування соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям, яка допомога надається сім’ям при народженні дитини. Повідомила інформацію, який навчальний заклад готує спеціалістів соціальної служби.

Анна Володимирівна та Ольга Василівна дали вичерпні відповіді на запитання, які цікавили учнів.

Підсумовуючи, Амонгаєва А.В. зазначила, що на сучасному етапі розвитку українського суспільства соціальна робота є дуже актуальною, адже за словами прем’єр-міністра України Миколи Азарова «Демократична держава і сильне громадське суспільство – головні орієнтири діяльності українського уряду.»

  

  

  

  

  


Переглядів: 660 | Додав: OCBITA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2024
Сайти вчителів

Сидорчук А.M.
Кудрі І.О.
Ковердій О.І.
Амонгаєвої А.В.

Календар

Орфографія
Система Orphus
Пошук

2

Архів записів
Друзі сайту
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz